Takim Rajonal Informues “ Këshilli Konsultativ një instrument në forcimin e zërit të Autoriteteve Vendore”, LEZHË 24.02.2017

Shkodër
April 11, 2018

Takim Rajonal Informues “ Këshilli Konsultativ një instrument në forcimin e zërit të Autoriteteve Vendore”, LEZHË 24.02.2017

Në këtë takim morën pjesë kryetarët  e bashkive ( Dibër, Mat, Bulqizë, Klos, Kukës, Has, Tropojë, Lezhë, Kurbin, Mirditë, Shkodër, Vau i Dejës, Pukë, Fushë-Arrëz, Malësi e Madhe), si dhe përgjegjësit e shërbimit zjarrëfikës dhe ata të rrugëve rurale.
Në takimi u shpjegua  misioni, roli dhe funksioni i Këshillit Konsultativ dhe Sekretariatit Teknik, si dhe u diskutuan funksionet  e deleguara në fushën e zjarrëfikëses, shërbimit të mbrojtjes, dhe në fushën e rrugëve rurale.
Gjatë takimit dolën një sërë problematika, vërejtje, sygjerime të cilat do ti paraqiten anëtarëve të Këshillit Konsultativ në një raport final.
Ky takim u realizua  me mbështetjen e donatorëve të huaj si Këshilli i Europës në bashkëpunim me Agjensinë e Zbatimit të Reformës Territoriale (AZRT) dhe USAID.