Në mbështetje të banorëve të Qarkut të Korçës mbi pasojat nga termeti i datës 1 Qershor 2019

Mbledhja me temë “Fuqizimi i Rolit të Këshillit Konsultativ”
May 24, 2019
Në betimin e Kryetarëve të Bashkive për te dorëzuar Udhëzuesin Praktik
August 9, 2019

Në mbështetje të banorëve të Qarkut të Korçës mbi pasojat nga termeti i datës 1 Qershor 2019

Në mbështetje të banorëve të Qarkut të Korçës mbi pasojat nga termeti i datës 1 Qershor 2019 .
AMVV, ndihmoi dhe bashkëpunoi me strukturat vendore, Prefekturën dhe Drejtorinë e Përgjithshme të Emergjencave Civile, për verifikimin e dëmeve në bashkinë Korçë, Devoll, Ersekë, pikërisht në fshatin Qafzezë, Flloq,Vidohovë ku pati mbi 10 shtëpi të dëmtuara si dhe të tjera në kushte të papërshtatshme banimi.
Nga verifikimet e bëra në fshatin Flloq u konstatuan 60 banesa të dëmtuara. Në bashkinë Ersekë në bashkëpunim me nënkryetarin e bashkisë dhe grupet e eksperteve u evidentuan banesat e dëmtura si dhe shkolla jo në gjendje për mësimdhënie në fshatin Qafzezë. Në fshatin Vidohovë u konstatuan dhjetra banesa në gjëndje kritike të pabanueshme, të cilët u pajisen me çadra dhe ushqime për tejkalimin e situatës emergjente.